top of page

Ons Team

Van therapeuten bij Therapeutisch Centrum Leiderdorp

DucoKanijdeel2_edited_edited.jpg

Duco Kanij

Grondlegger Methode Kanij en Body & Mind Connection

Over de jaren heb ik mij als mens en als therapeut ontwikkeld.  

 

Tijdens mijn stage fysiotherapie kwam ik in aanraking met verschillende therapievormen zoals acupunctuur, psychotherapie en osteopathie.

 

Hiermee was mijn interesse in de holistische visie een feit en mijn speurtocht naar meer kennis over het leven begonnen.
  

 

Heden staan fysiotherapie, geneeskunde, NLP, acupunctuur en osteopathie aan de basis van mijn "therapeut-zijn”.

 

De Methode Kanij is een combinatie van de meest effectieve elementen van deze verschillende therapievormen en is gericht op de hele mens en zijn omgeving.

Joanke-Boon-Osteopaat-D.O.-MRO.png

Joanke Boon

Osteopaat D.O.- MRO

Ik ben in de zorg begonnen als fysiotherapeut. Vervolgens ben ik afgestudeerd als O.O. in de osteopathie en kinderosteopathie in Gent en doe heden een Master ofScience aan de Universiteit Antwerpen in de kinderosteopathie.

 

Binnen de osteopathie heb ik mij daarom gespecialiseerd in het behandelen van baby's, kinderen, zwangerschap, fertiliteit (vruchtbaarheid). hormonale klachten en urogenitale klachten. Daarnaast ben ik gecertificeerd Gentle Sleep Coach@} en help ik jonge gezinnen middels deze zeer effectieve coaching methode, zodat het hele gezin weer kan doorslapen. Zie www.ioankeboon.nl

 

Mijn kennis en expertise omtrent zwangerschap en bevalling heb ik in samenwerking met dr. Hanewinckel middels columns gedeeld op de website van 24baby Tevens heb ik als expert mijn bijdrage geleverd aan h.et .boek Oei, Ik groei! 2 '.Het zwangersschapshandboek' geschreven door Xaviera Plooij en uitgegeven door Fontaine Uitgevers in juli 2021

Lorenz van den Helder Orthomoleculair Therapeut_edited.jpg

Meer informatie over mijn werkwijze is beschikbaar op mijn website: www.lorenzvdhelder.nl

Lorenz van den Helder

Orthomoleculair Therapeut

Gezondheid, bewegen, leefstijl en voeding zijn de grote lijnen binnen mijn leven. De link tussen deze domeinen hebben mij door de jaren heen steeds meer geïnteresseerd.  

Als fysiotherapeut liep ik regelmatig tegen moeilijk oplosbare chronische klachten aan. Dit was een reden om orthomoleculaire geneeskunde te studeren. Dit vak oefen ik heden met veel plezier uit en sluit perfect aan bij de Methode Kanij welke ik tijdens mijn stage fysiotherapie heb leren kennen. Je hoeft echter niet ziek te zijn of symptomen te ervaren wil je baat hebben bij orthomoleculaire therapie. Echter, heb je al bestaande ziekte symptomen of klachten? Ook dan gaan we opzoek naar de oorzaak.

 

Graag help ik je op weg naar optimale gezondheid middels voeding, leefstijl en suppletie. Ook kan ik je leren, hoe je zelf weer in je kracht kan komen en stappen kan blijven zetten richting een optimaal leven. Mijn behandelingen geef ik vaak in combinatie met behandelingen volgens de Methode Kanij, uitgevoerd door een in de Methode Kanij gecertificeerd fysiotherapeut

Maak nu een afspraak

Ontvang meer informatie over onze holistische behandeling en therapieën.  

Bedankt voor de inzending

Foto Richard Andreas Website TCL_edited.jpg

Richard Andreas

Psychosomatisch Coach, Hypnotherapie

"Waarom denk ik zoals ik denk, waarom voel ik me zoals ik me voel, waarom handel ik zoals ik handel ... "

 

Al jaren hebben de psyche en het lichaam van de mens mijn aandacht en interesse. Door op onderzoek te gaan naar mijzelf en verschillende therapeutische opleidingen succesvol af te ronden, heb ik mij ontwikkeld tot de veelzijdige therapeut die ik vandaag de dag ben.

 

Door mijn ervaring als interim manager/consultant in het bedrijfsleven in te zetten en te integreren in het therapeutisch vakgebied ben ik ervan overtuigd een toegevoegde waarde te kunnen leveren in jouw herstelproces. Vandaag de dag is er steeds meer behoefte naar het oplossen van de onderliggende emotionele pijn. De behandeltechnieken die ik gebruiken combineer komen voort uit de NLP, Hypnotherapie, Vager Code, Cranio-Sacraal therapie, Shiatsu. De ademhalings- en bewustwordingstechnieken vanuit de Quantum Touch en de Qi Gong zijn daarop een bijzondere en zeer effectieve aanvulling.

 

Door mijn holistische aanpak in de context van de Body & Mind Connection volgens de Methode Kanij, wordt het probleem vanuit de levensthema's van de patiënt benaderd zonder het trauma opnieuw te hoeven beleven!

Marcel Trams Familieopstellingen.jpg

Marcel Trams

Psychosomatisch Coach, Familieopstellingen

In eerste instantie heb ik gekozen voor een technisch beroep waarin ik meerdere jaren werkzaam ben geweest. Op een gegeven moment ben van een technisch beroep over gestapt naar het begeleiden van team van mensen. Deze keuzes heeft me steeds bewuster gemaakt van mijn doel in het leven, het begeleiden van mensen. In eerste instantie in het bedrijfsleven waarin een organisatie, een afdeling, een team en een groep een rol spelen, en waarin elke groep weer zijn eigen dynamiek kent. 


 

Waar krachten spelen en hiërarchie aanwezig is die niet alleen met functies en rollen te maken hebben, maar ook met leeftijd, kennis, kunde en zichtbaarheid. En waarin elke medewerker in het team ook vooral een mens is met eigen behoeften en wensen. Door de jaren heen heb ik gemerkt dat - om optimaal te functioneren in je werk - je privéleven een grote rol speelt. En met name je jeugd waarin je gevormd wordt, waarin je leert wat goed en fout is, en waar ook je overtuigingen en imprints worden geplaatst.


 

Om dit beter te begrijpen en mensen te kunnen helpen in hun weg naar optimaal functioneren, heb ik me verdiept in Systemisch werk, en met name in familie opstellingen en Transactionele Analyse. De combinatie van Body & Mind Connection volgens de Methode Kanij met inzicht in de in het verleden verkregen overtuigingen en imprints door een familieopstelling biedt een krachtige oplossing met een blijvende heling.

Foto John-Boy OERsterk Coach.jpg

John-Boy Overbeek

OERsterk Coach, Personal Training

Mijn persoonlijke transformatie en passie voor leefstijl, gezondheid en bewegen hebben mij geïnspireerd om anderen een gezonde levensstijl te laten omarmen.

 

Ik ben jarenlang werkzaam geweest in de financiële sector en heb van dichtbij ervaren wat ongezonde voeding, een slechte leefstijl en weinig beweging voor invloed heeft op ons als mens. Het is daarom mijn missie geworden om iedereen een gezond en krachtig lichaam te laten ervaren.

 

Elk mens is namelijk uniek en heeft een unieke aanpak nodig. Wat voor de ene persoon werkt kan bij de ander totaal verkeerd uitpakken. En door mijn manier van werken kom ik snel te weten waar uw lichaam behoefte aan heeft en wat het aan kan. Hierdoor wordt snel duidelijk welke vorm van beweging, voeding, suppletie en overige leefstijlfactoren bij u past.

 

Samen zorgen wij ervoor dat u weer een gezond en krachtig lichaam kunt ervaren.

Heb je een vraag over een behandeling

Ontvang meer informatie over ons holistische behandelingen en therapiën.
bottom of page