top of page
Afspraken achtergrond website Duco Kanij

Hoe kunnen we u helpen?

Duco Kanij
Duco Kanij in actie op Seminar

Over de Methode Kanij

De Methode Kanij is een integratieve therapievorm met een holistische visie.

Integratief

Integratief betekend dat er vanuit een reguliere wetenschappelijke basis, maar ook vanuit een alternatief geneeskundig perspectief gekeken word naar de patiënt en haar klachten. Reguliere medische onderzoeken leiden tot een diagnose. De behandelingen bestaan uit zowel reguliere als alternatieve interventies.

Effectief

Een patiënt wordt dus eerst gezien door een arts, specialist of therapeut. Na het vaststellen van een (werk-) diagnose wordt het behandelplan gemaakt. Daarin worden de geïndiceerde behandelingen vastgesteld. Vaak krijgt de patiënt 2 verschillende behandelingen op één dag.

Holistisch, Methode Kanij.

De Methode Kanij heeft als kenmerk dat de patiënt over de duur van zijn behandeltraject zowel reguliere als alternatieve behandelingen krijgt die elkaar aanvullen en versterken. In die behandelingen komen alle aspecten van de mens aan bod; het houdings-en beweging apparaat, de emotionele thema’s, de interne organen, de voeding en suppletie, maar ook een familie opstelling of een hypno-therapeutische sessie behoren daarbij tot de mogelijkheden. De gehele mens wordt gezien en behandelt.

Duco Kanij YouTube

Oestrogeen, Cortisol, Testosteron en Progesteron, wat doen ze?!
09:33
Groeipijn kun je verminderen!
07:32
Wat gebeurt er tijdens het slapen in je lichaam?
08:55
Hoe ontstaat een RSI-arm + de beste oefening!
10:24
Je draagt je ongeboren kind buiten je lichaam
10:00
Onbegrepen menstruatieklachten en hun oorsprong
11:44
Is prostaatkanker dodelijk?
09:13
De beste oefening tegen lage rugklachten!
12:06

Heb je een vraag over een behandeling

Ontvang meer informatie over ons holistische behandelingen en therapiën.

Neem contact met ons op!
DucoKanijSeminar_-185_edited_edited.jpg

Wie is Duco Kanij

Duco Kanij, een veelzijdige zorgprofessional en ondernemer,
heeft zich ontwikkeld van fysiotherapeut tot de oprichter van een unieke behandelmethodiek en diverse ondernemingen in de zorgsector, zowel nationaal als internationaal.

Na het voortgezet onderwijs studeerde Duco Kanij o.a. fysiotherapie (hogeschool Rotterdam), osteopathie, medicijnen en acupunctuur.

 

In 1995 vertrekt hij naar Engeland, waar hij als fysiotherapeut in verschillende steden werkt en studeert parallel voor klinisch specialist neurotherapie binnen de National Health Service (NHS).

 

Daarnaast begint Duco in Engeland een uitzendbureau voor paramedisch personeel wat wordt verkocht na zijn terugkeer naar Nederland.

In het kader van persoonlijke ontwikkeling werkt hij enige jaren als ICT Consultant en projectleider veranderingstrajecten. Parallel hieraan en met gebruikmaking van de ervaringen in de ICT wereld ontwikkeld hij zijn eigen behandel methode, later Methode Kanij genoemd.

Als zorgverlener in hart en nieren besluit Duco in 2006 een integraal therapeutisch centrum op te zetten. Zijn behandelmethode blijkt zo effectief dat hij al snel wordt bezocht door mensen met schijnbaar onoplosbare klachten, vanuit de gehele wereld.

Zelfs door topsporters van het hoogste niveau. In de topsport ontwikkelt hij een patiëntenpopulatie met o.a. Formule 1 coureurs en voetballers.

 

Ondanks de populariteit van de behandelmethode moest Duco Kanij zijn integraal therapeutisch centrum na een paar jaar wegens faillissement sluiten.

 

Als ondernemer in de zorg richt Duco Kanij een bedrijf op om de steeds verder afnemende toegankelijkheid tot therapeutische zorg/fysiotherapie een tegenwicht te bieden.

In 2013 is de Tiba Zorggroep bv een feit. Tiba is het eerste particuliere alternatief op de aanvullende zorgverzekering in Nederland en is genomineerd voor de Ondernemers Award 2015 in de zorg.  

De wijze waarop en de reden waarom Duco Kanij Tiba Zorggroep heeft opgericht, is dusdanig spraakmakend dat documentairemaker Frans Bromet er voor de NCRV een 55 minuten durende documentaire van maakt.  

Bijna 1.5 miljoen mensen kijken naar de documentaire op NPO 3, hetgeen Kanij als ondernemer binnen de zorg definitief op de kaart zet. Tiba krijgt zelfs een vervolg: de Fysio Zorgpas .  

Waar Tiba regionaal fysiotherapeutische zorg biedt, maakt de Fysio Zorgpas dit ook op landelijk niveau mogelijk. De Fysio Zorgpas is inmiddels overgedaan aan de praktijkhouders die de Fysio Zorgpas succesvol geïntegreerd hadden in hun praktijk.  

Door de uitbreiding van de Methode Kanij naar Duitsland, waar deze bij Athera, de grootste keten fysiotherapie in Duitsland wordt gedoceerd aan hun fysiotherapeuten en aangeboden aan hun patiënten, geeft Duco uiting aan zijn ambitie om integrale therapeutische zorg beschikbaar te maken voor alle mensen.  

Hij hoopt dit ook in Nederland mogelijk te maken door fysiotherapeuten in Nederland de opleiding tot MK therapeut aan te bieden.

Duco Kanij werd op 4 december 1970 in Seoul (Zuid Korea) geboren met een Koreaanse moeder en een Amerikaanse vader en groeide op binnen een adoptiegezin in Delft (Nederland). Hij heeft 6 kinderen, waarvan er 3 in Duitsland bij hun moeder woonachtig zijn. Zijn activiteiten in Duitsland draagt hij dan ook op aan Noah, Eliana en Benjamin Kanij.

Blijf op de hoogte

Ontvang meer informatie over onze holistische behandeling en therapieën.  

Bedankt voor de inzending

bottom of page