top of page

Osteopathie

Foto Body and Mind Connection_edited.jpg

Tarieven behandelingen:

Tarief 1e onderzoek door Joanke Boon:

  • Osteopathie: €120,-

  • Kinder-, fertiliteitsosteopathie of osteopathie pre- & postpartum: €150,-

Tarief vervolgbehandelingen door Joanke Boon:

  • Osteopathie: €100,-

  • Kinder-, fertiliteitsosteopathie of  osteopathie pre-& postpartum: €120,-

Duur:

Afspraken worden gemaakt bij indicatie en niet als onderdeel van een behandeltraject.


1e Onderzoek:
De eerste keer dat u bij Joanke Boon bent zal zij aanvangen met een 1e onderzoek. Dat geldt voor Osteopathie, maar ook voor één van haar specialisaties; Kinderosteopathie, Osteopathie pre- en postpartum (voor en na de zwangerschap) en, Fertiliteitsbehandelingen.

 

De osteopathie vind haar kracht in de beïnvloeding van de relaties tussen de interne organen, de armen, benen en wervelkolom en de fysiologie in het lichaam. Dit gebeurd middels vaak milde manipulaties met de handen. Hierdoor gaan de organen en structuren die verminderd mobiel zijn geraakt weer vrij bewegen waardoor hun functioneren weer normaal kan zijn. Joanke Boon gaat in het 1e onderzoek altijd op zoek naar de oorzaak van de klachten. Omdat de fysiologie en de biomechanica van baby’s, kinderen en zwangere vrouwen anders werkt behoeven deze een aparte specialisatie.  

  

Specialisaties Joanke Boon:

  • Kinderosteopathie: De behandeling van kinderen en Babies bij oa een voorkeurshouding, afplatting van de schedel, overstrekken, reflux en darmkrampjes.

  • Osteopathie pre- en postpartum: osteopathie tijdens de zwangerschap en na de bevalling om zwangerschapsklachten voor en na geboorte te reduceren. Klachten zoals bekkenpijn, lage rugpijn, bekkenbodemproblematiek (pijnklachten na ruptuur/knip, incontinentieklachten, retentieklachten), bevordering van een goede ligging van de baby in de baarmoeder. De behandelingen tijdens de zwangerschap zijn tevens een goede voorbereiding op de bevalling en kunnen bijdragen aan een goed lopende ontsluitings- en persfase. Het wordt aangeraden om na de bevalling zowel voor moeder als kind een behandeling in te plannen, dit om evt geboortetrauma's te behandelen voordat deze zich verder kunnen ontwikkelen tot allerlei  vervelende klachten.

  • Fertiliteitsbehandelingen: Osteopathie bij een oningevulde kinderwens. De osteopaat kijkt naar de fysieke oorzaken van het niet zwanger raken of blijven, die medisch niet onderzocht (kunnen) worden. Hierdoor hebben veel stellen hun kinderwens in kunnen vullen, zonder een medisch fertiliteitstraject te hebben moeten doorlopen.

Profylaxis:

Tevens is het geadviseerd om minimaal 1 x per jaar een controlebehandeling (APK) te doen bij Joanke Boon.

bottom of page