Opleiding behandelmethode Kanij

Foto Body and Mind Connection_edited.jpg

De methode Kanij is een ambacht


Je kunt de opleiding van de Methode Kanij klassikaal of individueel volgen. Er zijn 3 graden te behalen om ' Master Practitioner ' in de Methode Kanij te worden.


Klassikaal bestaat de opleiding uit 3 modulen ( graad I, II en III ) van ieder 6 dagen.  De klassen houden we klein, want we leren je een ambacht. 


Ook is het mogelijk om de Behandelmethode Kanij je eigen maken in een meester - leerling traject. Je krijgt dan individueel les van een Master Practitioner, in zijn/haar praktijk aan de hand van real life patiënten. Direct ervaren en direct feedback.  


Na het succesvol afronden van het schriftelijk en praktijkexamen aan het einde van dit traject krijg je direct de Graad "Master Practitioner Methode Kanij" ( Graad III ).

MK logo-01 Final.jpg

MK Klassikaal 

Klassikaal bestaat de opleiding uit de modules MK I, MK II en MK III. Iedere module bestaat uit 6 dagen en is verdeeld over 3 x 2 dagen praktijkles op locatie. De opleiding bestaat uit veel ' hands-on' praktijk momenten, maar kent ook zeker een stevig theoretisch gedeelte welke door het medisch MDL specialisme gevalideerd is. 

Na het succesvol afronden van het schriftelijk en praktijk tentamen op dag 6 krijgt de student het certificaat Methode Kanij deel I, II of III.

Minimaal aantal deelnemers per klas: 10.

Maximaal aantal deelnemers per klas: 20. 

U dient in het bezit te zijn van een diploma fysiotherapie, manueel therapie of chiropractie om deel te mogen nemen aan de opleiding MK.

De MK is vanaf Graad I al direct toepasbaar in uw praktijk.  

De behandelmethode Kanij is dusdanig compleet en effectief dat fysiotherapeuten die de opleiding succesvol hebben afgerond hun praktijk significant hebben zien groeien. Het vastgestelde behandeltarief voor een behandeling middels de MK is €100,- 

De efficiëntie van de MK vind zijn oorsprong in de holistische zienswijze welke binnenkant, buitenkant van het lichaam, psyche, voeding en suppletie in een behandeling integreert.

Duur en Kosten MK Klassikaal 

Het klassikale traject in 3 modulen kost per module

€2400,- excl. BTW.

Echter, omdat dit ons eerste jaar in Nederland is hebben we een speciale 'early-bird' prijs van €1900,- per module. 

We sluiten iedere module af met een theorie-en een praktijkexamen. Indien  je een voldoende behaalt voor beiden ontvang je een certificaat Graad I, Graag II en uiteindelijk Graad III "Master Practitioner Methode Kanij".

Toelatingseisen

Voor zowel MK klassikaal als MK meester - leerling 

is een diploma fysiotherapie of chiropractie vereist.

Accreditatie

  • KNGF:  24pnt bij behalen Graad III

  • KNTO:  5.5 ECTS bij behalen Graad I

  • Federatie Additief Geneeskundig Therapeuten

  • Nederlandse Vereniging Soma Therapeuten

Wat leer je

Na de basisopleiding middels Module I kun je diagnosticeren en behandelen in het fysieke aspect volgens de Methode Kanij.

 

Je kunt lichamelijk klachten en emotionele thema’s die ontstaan zijn als gevolg van een biomechanische stoornis tussen het pariëtaal systeem en het visceraal systeem kunt vaststellen en lichamelijk behandelen.

 

Tevens heb je de kennis om de stofwisseling van het lichaam te optimaliseren volgens de Methode Kanij en de bijbehorende suppletie.

Module II gaat dieper in op voeding en suppletie en hun effecten op het lichaam en de psyche (!). Tevens worden de vaardigheden eigen gemaakt in Module I uitgebreid en verbeterd. 

In Module III staat de psyche centraal. Middels het Emotioneel Thema-Model leer je diagnosticeren vanuit de emotionele karakteristieken van de patiënt  en de behandeling daarvan. Je leert de inrichting van de omgeving en lifestyle van de patiënt te optimaliseren, waarin ook geld en relaties uitvoerig aan bod komen. Ritmes, gewoonten en patronen...

MK Meester - Leerling

 

Het hele Meester-Leerling traject duurt minstens 6 maanden (parttime) en kan uitlopen indien wij dat nodig vinden om je toe te laten tot de examens.  

 

Je leert inhoudelijk hetzelfde als in Module I, II en II van het klassikale traject, echter de stagedagen geven je de mogelijkheid tot direct hands-on leren en ervaren.

Tevens is er directe interactie met de Master Practitioner en de patiënten. Het is een individuele opleiding waarin de lessen intens en de feedback direct zijn. 

Het Meester - Leerling traject sluiten we af met een theorie en een praktijkexamen.

Indien  je een voldoende behaalt voor beiden ontvang je het certificaat  Graad III "Master Practitioner Methode Kanij".

Duur en Kosten

MK Meester - Leerling

Het hele Meester-Leerling traject duurt 6 maanden.

 

Tijdens deze 6 maanden loop je 14 hele dagen stage en is er huiswerk in theoretische en praktische zin.


De kosten voor deze opleiding bedragen €8.600,- excl. BTW. bij een Master Practitioner MK.  

In 2 termijnen betalen is na overleg mogelijk.


Wilt u de opleiding volgen bij Duco Kanij zelf, dan kost de het Meester - leerling traject €12.000,- excl. BTW.

Wil jij een van de MK opleidingen volgen, vul dan het formulier in en voeg een bestand met jouw diploma toe.