top of page

Het Team

Foto Body and Mind Connection_edited.jpg

Duco Kanij - Grondlegger Methode Kanij en Body & Mind Connection

Duco Kanij-26.jpg

Over de jaren heb ik mij als mens en als therapeut ontwikkeld.

 

Tijdens mijn stage fysiotherapie kwam ik in aanraking met verschillende therapievormen zoals acupunctuur, psychotherapie en osteopathie.

Hiermee was mijn interesse in de holistische visie een feit en mijn speurtocht naar meer kennis over het leven begonnen.
 

Heden staan fysiotherapie, geneeskunde, NLP, acupunctuur en osteopathie aan de basis van mijn “ therapeut-zijn”.

De Methode Kanij is een combinatie van de meest effectieve elementen van deze verschillende therapievormen en is gericht op de hele mens en zijn omgeving.

Joanke Boon - Osteopaat D.O.- MRO

Joanke-Boon-Osteopaat-D.O.-MRO.png

Ik ben in de zorg begonnen als fysiotherapeut.

Vervolgens ben ik afgestudeerd als D.O. in de osteopathie en kinderosteopathie in Gent en doe heden een Master of Science aan de Universiteit Antwerpen in de kinderosteopathie.

 

Binnen de osteopathie heb ik mij daarom gespecialiseerd in het behandelen van baby's, kinderen, zwangerschap, fertiliteit (vruchtbaarheid), hormonale klachten en urogenitale klachten. 

Daarnaast ben ik gecertificeerd Gentle Sleep Coach® en help ik jonge gezinnen middels deze zeer effectieve coaching methode, zodat het hele gezin weer kan doorslapen. Zie www.littlelovesleepcoaching.com

 

Mijn kennis en expertise omtrent zwangerschap en bevalling heb ik in samenwerking met dr. Hanewinckel middels columns gedeeld op de website van 24baby Tevens heb ik als expert mijn bijdrage geleverd aan het boek Oei, Ik groei! 2 

'Het zwangersschapshandboek' geschreven door Xaviera Plooij en uitgegeven door Fontaine Uitgevers in juli 2021.

Lorenz van den Helder - Orthomoleculair Therapeut

Lorenz PS website.jpg

Gezondheid, bewegen, leefstijl en voeding zijn de grote lijnen binnen mijn leven. De link tussen deze domeinen hebben mij door de jaren heen steeds meer geïnteresseerd.

 

Als fysiotherapeut liep ik regelmatig tegen moeilijk oplosbare chronische klachten aan. Dit was een reden om orthomoleculaire geneeskunde te studeren.

Dit vak oefen ik heden met veel plezier uit en sluit perfect aan bij de Methode Kanij welke ik tijdens mijn stage fysiotherapie heb leren kennen.

 

Je hoeft echter niet ziek te zijn of symptomen te ervaren wil je baat hebben bij orthomoleculaire therapie. 

Echter, heb je al bestaande ziekte symptomen of klachten? Ook dan gaan we opzoek naar de oorzaak. Graag help ik je op weg naar optimale gezondheid middels voeding, leefstijl en suppletie.

Ook kan ik je leren, hoe je zelf weer in je kracht kan komen en stappen kan blijven zetten richting een optimaal leven.

Mijn behandelingen geef ik vaak in combinatie met behandelingen volgens de Methode Kanij, uitgevoerd door een in de Methode Kanij gecertificeerd fysiotherapeut.

 

Meer informatie over mijn werkwijze is beschikbaar op mijn website: www.lorenzvdhelder.nl/

Richard Andreas - Hypnotherapeut

Foto Richard Andreas Website TCL_edited.jpg

“Waarom denk ik zoals ik denk, waarom voel ik me zoals ik me voel, waarom handel ik zoals ik handel…” 

 

Al jaren hebben de psyche en het lichaam van de mens mijn aandacht en interesse. Door op onderzoek te gaan naar mijzelf en verschillende therapeutische opleidingen succesvol af te ronden, heb ik mij ontwikkeld tot de veelzijdige therapeut die ik vandaag de dag ben.

 

Door mijn ervaring als interim manager/consultant in het bedrijfsleven in te zetten en te integreren in het therapeutisch vakgebied ben ik ervan overtuigd een toegevoegde waarde te kunnen leveren in jouw herstelproces.

Vandaag de dag is er steeds meer behoefte naar het oplossen van de onderliggende emotionele pijn.

De behandeltechnieken die ik gebruik en combineer komen voort uit de NLP, Hypnotherapie, Yager Code, Cranio-Sacraal therapie, Shiatsu. De ademhalings- en bewustwordingstechnieken vanuit de Quantum Touch en de Qi Gong zijn daarop een bijzondere en zeer effectieve aanvulling.

 

Door mijn holistische aanpak in de context van de Body & Mind Connection volgens de Methode Kanij, wordt het probleem vanuit de levensthema's van de patiënt benaderd zonder het trauma opnieuw te hoeven beleven! 

bottom of page