Therapieën

Welke therapieën zijn er voor u en wat houden ze in. Een korte beschrijving van de verschillende therapieën die wij aanbieden.

Behandelmethode Kanij:

De behandelend therapeut houdt zich bezig met het bewegen van de gewrichten en/of spieren die verantwoordelijk zijn voor fysieke klachten. Hierdoor keert de normale bewegelijkheid weer terug en is de patiënt weer beter instaat om te bewegen zonder pijn. Hij gebruikt hier allerlei manieren voor, waarbij hij rekening houdt met de (bio-mechanische-) relatie tussen de verschillende structuren.

Verschillende ‘manuele’ technieken worden toegepast om structuren zoals gewrichten, zenuwen en organen ten opzichte van elkaar weer normaal te laten bewegen. Hierdoor lossen stoornissen op en nemen beperkingen in de breedste zin van het woord af. Door het lichaam en de geest als één te beschouwen en ook als zodaning te behandelen kan de invloed van de behandeling zich in beide manifesteren. Het biomechanisch model is uitstekend geschikt om  klachten vanuit het hele lichaam te behandelen.
Uitvoerend therapeut: Duco Kanij, Joanke Boon - Tarief:  € 75,- per behandeling.

Acupunctuur:

Een eeuwen oude geneeskunst uit China. Door acupunctuurnaalden op specifieke punten op het lichaam in te brengen ontstaat er een verandering van de weefselsituatie in het ‘zieke’ lichaamsdeel. De wijze waarop dit plaatsvindt kan op twee manieren uitgelegd worden; de Oosterse en de Westerse, resp. ‘Yin en Yang’ of neuroreflectoir. De Acupunctuur zoals toegepast in Praktijk Duco Kanij verenigt het Oosterse en Westerse geneeskundig systeem. Er wordt echter gewerkt vanuit een westerse reguliere medische diagnose. Pijnklachten, orgaansysteem klachten (Hormoonstelsel, zenuwstelsel, ontstekingen etc.) en chronische klachten zijn zeer goed behandelbaar middels Acupunctuur. Tevens is het mogelijk om de emotionele situatie van de patiënt te beïnvloeden. Fysiotherapie en Acupunctuur zijn mede hierdoor een goede aanvulling op elkaar.
Uitvoerend therapeut: Duco Kanij, - Tarief: € 75,- per behandeling. excl.btw.

Cosmetische Acupunctuur:

Deze ‘natuurlijke “facelift” gebruikt eeuwenoude technieken om de tekenen van huidveroudering te verminderen. Door middel van het gebruik van naalden wordt de natuurlijke collageenproductie van de huid gestimuleerd, en vervagen lijntjes, rimpels en andere oneffenheden. Een verbeterde doorbloeding zal zorgen voor een stralend gezicht. Cosmetische acupunctuur is echter meer dan enkel een cosmetische behandeling – door plaatsing van de naalden zullen ook onderliggende onevenwichtigheden worden behandeld. Voor een optimaal resultaat bieden wij deze behandeling aan in een traject van 10 sessies (1 sessie per week). Om het resultaat daarna te stabiliseren en behouden, wordt het aangeraden om 1 keer per maand een vervolgsessie te ondergaan.
Uitvoerend therapeut: Duco Kanij – Tarief: € 1500,- per 10 sessies en € 100,- per vervolg sessie. excl.btw

Indien u voor één van bovenstaande therapieën, toegepast door Duco Kanij, een afspraak wilt maken en u nog nooit patiënt geweest bent bij de Praktijk van Duco Kanij kunt u het inschrijfformulier invullen.